Het is fijn om van te voren al te weten wat er precies in een koopcontract staat. Daarom kunt u hier voorbeelden van een koopcontract vinden. Naast het doornemen van het contract, kunt u ook alvast eventuele vragen voor de notaris voorbereiden. Neem rustig de tijd om het contract door te nemen want er staat belangrijke informatie in. Een heel belangrijk punt in een koopcontract is de ‘ontbindende voorwaarden’. De ontbindende voorwaarden zijn langer geldig dan de drie dagen bedenktijd van de koper. Er staat hier ook geen boete tegenover. Een paar voorbeelden van ontbindende voorwaarden zijn: de koper krijgt de financiering niet rond binnen de vastgestelde tijd, de koper krijgt geen Nationale Hypotheek Garantie of de gemeente verstrekt de koper geen woonvergunning. Voor elke ontbindende voorwaarde wordt een vervaldatum opgenomen.

Koopcontract voorbeeld woning

Bekijk hier het voorbeeld koopcontract als u een eengezinswoning wilt kopen. Daarin liggen alle voorwaarden vastgelegd waaraan koper en verkoper moeten voldoen. Een koopcontract wordt ook wel een koopovereenkomst genoemd. Met het voorbeeld koopcontract gaat u voorbereid in gesprek met de notaris en de koper. Het is echter niet de bedoeling op basis van het voorbeeld koopcontract wijzigingen aan te brengen in het koopcontract dat u van de notaris krijgt. Het voorbeeld koopcontract is echter prima geschikt om te weten hoe een koopcontract er nu uitziet.

Koopcontract voorbeeld appartement

De strekking van een voorbeeld koopcontract voor een appartement en het voorbeeld koopcontract voor een eengezinswoning komt overeen. Het koopcontract of de koopovereenkomst bepaalt de voorwaarden voor de verkoop van het object. Toch bestaan er kleine verschillen. Bekijk daarom in de voorbeelden goed waar u bij elk koopcontract op moet letten.