Als student komt u niet alleen maar in aanraking met feestjes en uitslapen. Neen, u zult ook hard moeten studeren om een diploma te halen. Wanneer u een universitaire studie begint zal u eerst een bachelor opleiding volgen, alvorens te beginnen aan een master. Een HBO opleiding duurt vaak vier jaar. Voor beide studievormen moet u colleges en werkgroepen volgen. Naast het volgen van colleges en werkgroepen moet u hoogstwaarschijnlijk ook essays schrijven. Dit kan lastig zijn wanneer u niet goed weet hoe u een essay moet schrijven. Kijk onder het kopje ‘essay’ voor meer informatie.

Een universitaire studie is heel theoretische en er is vaak gebrek aan praktijk. Een HBO opleiding is vaak meer gericht op de praktiserende kant. Om de opgedane kennis toe te passen is het lopen van een stage een goede oplossing. Hiermee doet u werkervaring op. Hiervoor zult een stagebrief moeten schrijven. Tevens is het vinden van een stageplek niet altijd even  gemakkelijk. Door meer informatie te lezen over stages weet u wat u kunt verwachten.

Essay

Een essay is een argumenterend, pikkelend en informerend betoog of opstel. De schrijver wordt geacht een goed beargumenteerde opinie te geven over een economische of maatschappelijke kwestie.

Stage

Een stage is een opleidingsplek bij een instantie, om zo de geleerde theorie in praktijk toe te passen.

Leave a Reply