Er zijn veel verschillende vormen van contracten en abonnementen. Hoewel deze contracten er allemaal anders uitzien, vallen ze juridisch gezien slechts in een beperkt aantal categorieën. Er zijn verschillende vormen van onderscheid te maken. De bekendste contractvormen zijn: een arbeidscontract, huurcontract, koopovereenkomst en het abonnement. Al deze contracten kennen hun eigen regels met betrekking tot het aangaan en opzeggen.

Bij een arbeidscontract is er een verschil tussen een tijdelijk of vast contract. In dit geval krijgt de werknemer een contract voor een bepaalde tijd (tijdelijk contract) of een onbepaalde tijd (vast contract). Wat voor een contract u als werknemer gaat krijgen wordt besloten tussen werkgever en werknemer. In de huidige tijd worden steeds vaker tijdelijke contracten aangeboden in plaats van een vast contract. Wanneer u een tijdelijk contract heeft kunnen u en uw werkgever meestal niet tussentijds opzeggen. Een vast contract loopt door totdat u of uw werkgever het beëindigt.

Naast contracten zijn er ook verschillende abonnementen. Zo kunt u een abonnement nemen op de sportschool. Er zijn hiervoor vaak verschillende mogelijkheden, zoals een kwartaalabonnement of een jaarabonnement. Lees de voorwaardes voor uw abonnement goed door alvorens u in te schrijven bij de sportschool. Uiteraard is de sportschool niet het enige waarvoor u een abonnement kunt afsluiten. Zo kunt u ook een abonnement nemen op een tijdschrift of een telecom abonnement. Hiervoor geldt ook dat u de voorwaardes goed moet doornemen. Wanneer u een abonnement wilt opzeggen heeft u vaak te maken met een opzegtermijn. Noteer bij het aangaan van uw abonnement in uw agenda wanneer u precies moet opzeggen. Zo voorkomt u dat u dit vergeet.

Er zijn dus verschillende soorten contracten en abonnementen Op deze site kunt u alle belangrijke gegevens vinden, alsmede voorbeelden voor het aangaan en opzeggen van deze contracten. Alvast een belangrijke tip voor het opzeggen van uw contract of abonnement is dat wanneer u geen bevestiging krijgt van uw opzegging, u het beste gelijk contact kunt opnemen met de desbetreffende instantie. Vraag of uw opzegging is verwerkt en vraag ook met welke medewerker u heeft gesproken.

Opzegtermijn abonnementen

Er zijn abonnementen voor een groot aantal verschillende diensten. Denk hierbij aan het abonnement op de sportschool of bijvoorbeeld op een tijdschrift. De juridische regels omtrent deze abonnementen zijn voor consumenten echter vrijwel hetzelfde, hier vindt u een overzicht.

Opzegtermijn contracten 

Een opzegtermijn kan per contract verschillen. Zo heeft u voor het ene contract een maand opzegtermijn en voor de ander twee maanden. Hier kunt u informatie vinden over de opzegtermijn van verschillende soorten contracten.

Opzegtermijn verzekeringen

Er zijn verschillende soorten verzekeringen zoals een reisverzekering, inboedelverzekering of een zorgverzekeringen. Een duidelijk overzicht van alle verzekeringen en de daarbij behorende procedures bij klachten of opzeggen.

Leave a Reply