Een curriculum vitae, afgekort cv, is het visitekaartje van de sollicitant. Het is namelijke het eerste wat een bedrijf over u leest. Curriculum vitae betekent letterlijk ‘levensloop’. Het is een document waarin uw persoonlijke gegevens staan, maar ook uw capaciteiten, werkervaring en nevenactiviteiten. Aan de hand van uw cv bepaalt de werkgever of hij/zij u uitnodigt voor een sollicitatiegesprek.

Representatief cv opstellen en tips

Een curriculum vitae vertelt over uzelf, de kwaliteiten die bij u horen en uw werkervaring. Bij het opstellen van het cv is het van belang dat er enkel feiten worden genoemd. Alleen opleidingen, vaardigheden, werkervaringen en kwaliteiten komen naar voren in het cv.

Het is heel handig om een standaard cv opgeslagen te hebben. Dit hoeft dan slechts aangepast te worden aan hetgeen waar u naar solliciteert. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat u na een lange tijd, of zelfs voor het eerst gaat solliciteren. Het is in ieder geval van groot belang dat u veel aandacht schenkt aan het maken van een representatief cv. Immers, een werkgever zal bij veel sollicitaties als eerste uw cv scannen. Ziet een cv er onoverzichtelijk uit, dan zal u zelf ook snel ongeordend overkomen. Vaak haken bedrijven en andere instanties dan af.

Voorbeelden van cv’s

Voordat u begint met het invullen van uw cv is het belangrijk om te bepalen welk soort cv geschikt is voor de sollicitatie. Er bestaan namelijk verschillende soorten cv’s, zoals een (a)chronologisch, functioneel, Engels of netwerk-cv. Het gemakkelijkst is om gebruik te maken van een voorbeeld-cv.

Leave a Reply