Een nieuwe baan krijgen is vaak iets waar erg naar uitgekeken wordt. U kunt echter niet beginnen zonder eerst ontslag te nemen bij uw oude baan. Uiteraard kunt u niet zomaar ontslag nemen en weglopen; hier zijn regels aan verbonden. Want wat is de opzegtermijn werknemer? Waar moet u als werknemer rekening mee houden als u ontslag gaat nemen?

De termijn

Ook u zit vast aan een opzegtermijn als u ergens ontslag wil gaan nemen. Het is een lastig gesprek en het blijft dan moeilijk zomaar weg te gaan. Daarom zijn er regels opgesteld zodat u niet langer hoeft door te werken dan nodig  is en uw werkgever op tijd op zoek kan gaan naar een nieuwe kandidaat voor uw oude functie. De opzegtermijn voor een werknemer is vaak 1 maand tenzij dit anders geregeld is in uw arbeidscontract of cao.

Hoe ontslag nemen?

U bent van plan ontslag te nemen. Het is de bedoeling dat u dit ontslag schriftelijk gedaan wordt. Uiteraard komt er vaak wat meer bij kijken dan alleen een brief sturen, u heeft tenslotte toch een tijd voor uw werkgever gewerkt. Het is wel zo netjes eerst een gesprek met uw baas aan te gaan en daarin te vertellen dat u ontslag wilt gaan nemen. Geef hierbij aan wat uw redenen zijn deze baan te verlaten. Zorg ervoor dat u eerst aan uw baas vertelt dat u ontslag wil nemen voordat de rest van de werkvloer het weet. Vervolgens is het aan u de officiële brief te schrijven met de informatie van uw ontslag. Voor dit ontslag geldt dus een opzegtermijn. De officiële beëindiging van het arbeidscontract moet per de eerste van de maand gaan. Houdt hier dus rekening mee als u opzegt.

Een ander belangrijk punt is het loon. U ontving altijd loon.  Wanneer u ontslag neemt  dan zal dit loon ook verdwijnen. Als u ontslagen wordt is het nog mogelijk een WW uitkering aan te vragen. U zal dan niet volledig zonder geld zitten. Neemt u zelf ontslag bedenk dan zelf goed of u voldoende geld ontvangt zonder de baan. Houdt daarnaast voor uw eventuele uitkering ook rekening met de fictieve opzegtermijn.

Jaarcontract?

Voor een jaarcontract gelden andere regels dan bij een doorlopen contract. Kijk hier voor de regels omtrent de opzegtermijn van een jaarcontract.

Leave a Reply