Na een periode van hard studeren gaat u opzoek naar uw eerste baan. Om die felbegeerde baan te bemachtigen moet u solliciteren. Er komt veel kijken bij een sollicitatie. Zo moet u een pakkende sollicitatiebrief hebben, maar ook de juiste houding tijdens een sollicitatiegesprek. Tevens is het belangrijk om een goed gestructureerde Curriculum Vitae te hebben. Hier kunt u informatie vinden over het sollicitatieproces, het schrijven van een sollicitatiebrief en informatie over hoe u een CV kunt opstellen. Tijdens een sollicitatiegesprek is het ook belangrijk dat u zichzelf presenteert. De persoon waar u een gesprek meeheeft weet namelijk niet wie u bent. Daarom is het verstandig om voorafgaande een gesprek al te weten wat uw sterkste punten zijn. Wat zijn uw competenties? Vertel aan uw gesprekspartner wat u het bedrijf te bieden heeft.

Na een aantal sollicitaties heeft u eindelijk uw felbegeerde baan, maar na een jaar beseft u toch dat u meer wilt. Dit kan van alles zijn. Een leukere baan, meer verantwoordelijkheid of meer uitdaging. Of u vindt uw huidige baan niet leuk en denkt eraan om ontslag te nemen. Hier kunt u informatie vinden over het schrijven van een ontslagbrief, maar ook informatie over de kantonrechtersformule en de transitievergoeding. Zit u vast aan een concurrentiebeding? Lees hier wat dit precies inhoudt en kom zo niet voor verrassingen te staan!

Solliciteren

Het woord ‘solliciteren’ wordt vaak met een zucht uitgesproken. Met de informatie en voorbeelden op deze site wordt deze zucht hopelijk wat korter. Om u te helpen kunt u hier verschillende voorbeelden en tips vinden.

Arbeidsvoorwaarden

Als u in loondienst bent of gaat, is het belangrijk de best mogelijke arbeidsvoorwaarden te onderhandelen. Daarom is het belangrijk om te weten waar u op moet letten.

Ontslag

Wanneer u ontslag wilt nemen of juist een ontslag moet mededelen zijn er een aantal juridische aspecten waarmee u rekening dient te houden.

Leave a Reply