Betalingsherinnering Voorbeeld

Een betalingsherinnering verstuurt u direct nadat de betalingstermijn van de oorspronkelijke factuur verlopen is. In deze betalingsherinnering herinnert u de klant eraan dat de factuur, volgens uw boekhouding, nog niet voldaan is. U doet dit op een vriendelijke toon, omdat het iedereen wel eens kan overkomen dat een factuur blijft liggen. U gebruikt hierbij liefst conflictmijdende bewoordingen zoals ´het kan zijn de de betaling deze brief gekruist is´ of dat ´de factuur aan uw aandacht ontsnapt is´.

U wilt uiteraard wel zo snel mogelijk betaald worden en vraagt dan ook ´per omgaande´ te betalen. Wanneer uw klant enkele dagen na het verzenden van de betalingsherinnering alsnog de factuur niet voldaan heeft, dan kunt u het beste direct een aanmaningsbrief versturen.

  • Betalingsherinnering Voorbeeld 1. Wanneer uw klant de betalingstermijn van uw factuur heeft laten verstrijken zonder te betalen, dan kunt u deze betalingsherinnering versturen.
  • Betalingsherinnering Voorbeeld 2. Dit voorbeeld kunt u gebruiken wanneer u liever een andere tekst dan die in bovenstaand voorbeeld gebruikt als betalingsherinnering. De strekking en toon van deze voorbeeldbrief zijn overigens hetzelfde als bij de eerste voorbeeldbetalingsherinnering.


Leave a Reply