Geen zin om voor een werkgever te werken? Wilt u graag eigen baas zijn? Dan is de oplossing vaak dichterbij dan u denkt. U kunt namelijk uw eigen bedrijf beginnen. Toch kunt u niet van de ene op de andere dag een eigen bedrijf opzetten. Er zijn een aantal stappen die u moet doorlopen. Zo zal u een bedrijfsplan moeten opstellen. Vervolgens moet u bedenken waarin u een bedrijf wilt beginnen. Dit kan een innovatief idee zijn of u gaat online kleding verkopen. In dit laatste geval gaat u dus een online webshop beginnen. Voor het beginnen van een webshop zijn er ook een aantal punten waarop u moet letten. Onder het kopje ‘webshop’ kunt u meer informatie vinden over het beginnen van een webshop.

Wanneer u eenmaal een eigen bedrijf heeft die goed loopt, neemt u (meer) personeel in dienst. Een goede werkgever voert gesprekken met zijn personeel zoals een functioneringsgesprek en een beoordelingsgesprek. Dit zijn evalueerde gesprekken over de gang van zaken binnen het bedrijf en over het functioneren van het personeel. Op deze pagina kunt u daarover meer informatie vinden.

Ondernemingsplan opstellen

Alvorens een eigen bedrijf te beginnen is het verstandig om een ondernemingsplan op te stellen. Een ondernemingsplan wordt ook wel een businessplan genoemd.

Functioneringsgesprek

Een functioneringsgesprek is een gesprek die de werknemer voert met zijn leidinggevende. Dit gesprek vindt in veel gevallen maar één keer per jaar plaats en wordt dus ook wel een jaargesprek genoemd.

Beoordelingsgesprek

Een beoordelingsgesprek heeft een formeel karakter. Tijdens dit gesprek vertelt de werkgever wat hij vindt van uw prestaties als werknemer, over een bepaalde periode.

Offerte

In een offerte staat wat u krijgt voor welk bedrag. U kunt bij verschillende instanties offertes aanvragen zodat u de prijzen kunt vergelijken.

Factuur maken

Het maken van een factuur vereist enige kennis en vaardigheden. Lees hier meer over het maken van een factuur.

Webshop beginnen

Een webshop beginnen wordt steeds populairder. Het betekent letterlijk: ‘Een website waarop u dingen kunt kopen’. De kosten en risico’s van een webshop zijn relatief laag. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om een webshop te beginnen.

CRM systeem

CRM staat voor ‘customer relationship management’ en een CRM systeem is dan ook bedoeld om klantgegevens en klantinteracties te beheren.

ERP systeem

ERP staat voor ‘enterprise resource planning’ en een ERP systeem ondersteunt processen in een bedrijf, vaak met subsystemen voor verschillende taken. Dit voorkomt de noodzaak van verschillende programma’s voor verschillende activiteiten.

Leave a Reply